新浦京游戏大平台

18188896195
新浦京游戏大平台和你一起了解更多太阳能资讯
光伏太阳能+储能系统!!!1+1>2!
返回列表 来源: 光伏建设 发布日期: 2024.01.27 浏览次数:

光伏系统搭配储能单元,是一种高效利用清洁能源的可靠手段,在许多国家和地区,光伏储能系统已成为首选的能源方式。随着国内光伏装机容量的进一步扩大,光储系统也成为新常态。下面就为大家介绍了光伏+储能的主要形式和优势,一起来看看吧!


01
光伏+储能的主要形式


1.电池储能系统

电池储能系统是最常见的光伏+储能形式。它由电池组、电池管理系统和能量转换器等组成。电池组负责储存电能,电池管理系统负责监控电池的状态和运行情况,能量转换器则负责将电池中的电能进行转换和输出。这种系统可以有效地解决光伏发电的间歇性问题,确保电力供应的稳定性。

2.超级电容储能系统

超级电容储能系统是一种快速充电、放电的储能技术。它由超级电容器、充电装置和放电装置组成。超级电容器能够快速储存和释放大量电能,充电装置负责将电能转化为超级电容器可以接受的能量形式,放电装置则负责将超级电容器中的电能进行转换和输出。这种系统适用于需要快速响应和高度稳定的电力供应场景。

3.飞轮储能系统

飞轮储能系统是一种利用高速旋转的飞轮储存和释放电能的储能技术。它由飞轮、电机和控制装置等组成。飞轮在高速旋转时可以储存大量动能,当需要供电时,电机将飞轮的动能转化为电能进行输出。这种系统具有寿命长、维护成本低等优点,适用于需要长期稳定供电的场景。

02

光伏+储能的优势 

1.应对用电激增并避免断电问题

现在部分家庭安装中央空调、铺设地暖、购置新能源汽车、安装充电桩已经成为趋势,这使得家庭用电量激增。

另一方面,随着社会用电量激增,用电高峰期可能出现停电情况,同时台风、雷雨、暴雪等极端天气,严重时也可能引起停电,而安装户储可应对用电激增和满足应急用电的需求。

2.最大化光伏自发自用率

光伏储能系统可将光伏电力优先供给负载使用,多余的电力存储在电池中,以便光伏发电不足或夜间时,电池放电为负载供能,以提高光伏系统的自发自用率,实现能源自给自足率,节省电费支出。

3.降低运营成本

光伏+储能系统可以降低电力运营成本。储能系统可以有效地平抑光伏发电的波动性,减少对昂贵的备用能源的需求。其次,储能系统可以在电价低谷期充电,在电价高峰期放电,从而降低电费支出。此外,储能系统还可以提高设备的利用率和寿命,进一步降低运营成本。


Enerji depolama üniteleriyle eşleştirilmiş fotovoltaik (PV) sistemler, temiz enerjiyi verimli bir şekilde kullanmanın güvenilir bir yoludur ve PV depolama sistemleri birçok ülke ve bölgede tercih edilen enerji yöntemi haline gelmiştir. Yurtiçi PV kurulu kapasitesinin daha da artmasıyla birlikte, fotovoltaik depolama sistemleri de yeni normal haline gelmiştir. Aşağıda PV + enerji depolamanın ana formlarına ve avantajlarına bir giriş yer almaktadır, bir göz atın!


01



PV + enerji depolamanın ana formları




Resim

1. Batarya enerji depolama sistemi

Batarya enerji depolama sistemi, PV + enerji depolamanın en yaygın şeklidir. Bir batarya paketi, bir batarya yönetim sistemi ve bir enerji dönüştürücüsünden oluşur. Batarya paketi elektriğin depolanmasından, batarya yönetim sistemi bataryanın durumunun ve çalışmasının izlenmesinden ve enerji dönüştürücü bataryadaki elektriğin dönüştürülmesinden ve çıkışından sorumludur. Bu sistem, PV enerji üretiminin kesinti sorununu etkili bir şekilde çözebilir ve güç kaynağının istikrarını sağlayabilir.

2. Süperkapasitör enerji depolama sistemi

Süperkapasitör enerji depolama sistemi, bir tür hızlı şarj ve deşarj enerji depolama teknolojisidir. Süperkapasitör, şarj cihazı ve deşarj cihazından oluşur. Süperkapasitör büyük miktarda elektrik enerjisini hızlı bir şekilde depolayabilir ve serbest bırakabilir, şarj cihazı elektrik enerjisini süperkapasitör için kabul edilebilir enerji biçimine dönüştürmekten sorumludur ve deşarj cihazı süperkapasitördeki elektrik enerjisini dönüştürmekten ve çıkarmaktan sorumludur. Bu sistem, hızlı tepki ve yüksek kararlılık gerektiren güç kaynağı senaryoları için uygundur.



3. Volan Enerji Depolama Sistemi

Volan enerji depolama sistemi, elektrik enerjisini depolamak ve serbest bırakmak için yüksek hızda dönen bir volan kullanan bir enerji depolama teknolojisidir. Volan, motor ve kontrol cihazından oluşur. Volan, yüksek hızda dönerken büyük miktarda kinetik enerji depolayabilir ve güce ihtiyaç duyulduğunda motor, volanın kinetik enerjisini çıkış için elektrik enerjisine dönüştürür. Bu sistem uzun ömür ve düşük bakım maliyeti avantajlarına sahiptir ve uzun vadeli istikrarlı güç kaynağı gerektiren senaryolar için uygundur.



02



PV + Enerji Depolamanın Avantajları 




Resim

1. Elektrik tüketimindeki artışa yanıt verilmesi ve elektrik kesintilerinin önlenmesi

Günümüzde bazı aileler için merkezi klima taktırmak, yerden ısıtma sistemi döşetmek, yeni enerjili araçlar satın almak ve şarj üniteleri kurmak bir trend haline gelmiş, bu da evlerdeki elektrik tüketiminin artmasına yol açmıştır.

Öte yandan, toplumdaki elektrik tüketiminin artmasıyla birlikte, yoğun dönemlerde elektrik kesintileri meydana gelebilirken, tayfun, fırtına ve kar fırtınası gibi aşırı hava koşulları ciddi durumlarda elektrik kesintilerine neden olabilir ve ev tipi depolama tesisatı elektrik tüketimindeki artışla başa çıkabilir ve acil durum güç talebini karşılayabilir.

2. PV'nin kendi kendine üretim ve kendi kendine kullanım oranını en üst düzeye çıkarın

PV enerji depolama sistemi, yüke öncelikli olarak PV gücü sağlayabilir ve fazla güç aküde depolanır, böylece PV güç üretimi yetersiz olduğunda veya geceleri, PV sisteminin kendi kendine üretim ve kendi kendine kullanım oranını iyileştirmek, enerjinin kendi kendine yeterlilik oranını gerçekleştirmek ve elektrik faturası harcamalarından tasarruf etmek için yüke enerji sağlamak için akü boşalır.

3. İşletme maliyetini azaltın

PV + enerji depolama sistemi elektrik işletme maliyetini azaltabilir. Enerji depolama sistemi, PV enerji üretimindeki dalgalanmaları etkili bir şekilde düzeltebilir ve pahalı yedek enerji ihtiyacını azaltabilir. İkinci olarak, enerji depolama sistemi elektriğin düşük fiyatı sırasında şarj edebilir ve elektriğin en yüksek fiyatı sırasında deşarj edebilir, böylece elektrik giderlerini azaltır. Buna ek olarak, enerji depolama sistemleri ekipman kullanımını ve uzun ömürlülüğü artırarak işletme maliyetlerini daha da azaltabilir.

全国服务热线

18188896195
  • 地址:东莞市松山湖中小企业园十一栋
  • 电话:18188896195
  • 邮箱:liusq@singfosolar.cn
  • 手机二维码
新浦京游戏大平台版权所有 / 备案号:粤ICP备14057282号-5 /  网站地图 / 百度统计  技术支持: 牛商股份